Satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse er steget i 2019

I november 2018 fastsatte Skatterådet nye satser for kørselsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse for 2019.

Er du en af de danskere, der tager fradrag for kørsel til din arbejdsplads, eller kører du erhvervsmæssigt i egen bil, så skal du være opmærksom på, at satserne er steget for indkomståret 2019.

For så vidt angår kørselsfradraget er satsen for kørsel mellem 25-120 km nu 1,98 kr. pr. km, og for kørsel over 120 km er satsen 0,99 kr. pr. km.

For så vidt angår skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil er satserne nu 3,56 kr. pr. km for de første 20.000 km og 1,98 kr. pr. km for kørsel over 20.000 km.

Opmærksomheden henledes i den forbindelse på, at kontrolkravet ved udbetaling af befordringsgodtgørelse fortsat giver anledning til sager rejst af skattemyndighederne.

Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, der begge er partnere i TVC Advokatfirma, har tidligere sat fokus på netop kontrollen ved udbetaling af befordringsgodtgørelse i en artikel bragt i Respons, juli 2018.

Klik her for at læse mere om artiklen.


Har du behov for rådgivning

Har du spørgsmål til en konkret henvendelse fra Skattestyrelsen, eller er du i tvivl om den skattemæssige behandling af kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse, er du altid velkommen til at kontakte advokat Torben Bagge, der er leder af skatteprocesafdelingen i TVC Advokatfirma.

 

 

Læs flere nyheder her

Artiklen er forfattet af:

 

 

 


Slide thumbnail

kurser & arrangementer

Juridiske

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her