Samtlige danske CPR-numre er sendt til Kina ved en fejl.

Sagen vedrører en anbefalet postforsendelse fra Statens Serum Institut (SSI) til Danmarks Statistik, som ved en fejl var blevet afleveret til Chinese Visa Application Centre. Da brevet endelig kom frem til Danmarks Statisik kunne det konstateres at brevet havde været åbnet. I brevet lå der to CD´er indeholdende samtlige danske CPR-numre og CD´erme var ikke krypteret.


Helt konkret indeholdte de to cd’ere data om 5.282.616 personer bosat i danske kommuner mellem 2010 og 2012, herunder oplysninger om personnumre og helbredsoplysninger, men ikke navn og adresse. Det skriver Datatilsynet på deres hjemmeside.

Datatisynet har tidligere, i forbindelse med en inspektion hos Statens Serum Institut, anbefalet at alle oplysninger, der blev sendt via almindelige postforsendelser, skal krypteres.

Datatilsynet skriver endvidere på deres hjemmeside: “Det er Forskerservices opfattelse, at der var tale om følsomme personoplysninger af meget omfattende karakter, og at det ikke ville kunne udelukkes, at det kunne have haft konkrete konsekvenser for de berørte personer, såfremt oplysningerne rent faktisk var kommet til uvedkommendes kendskab.”

Du kan læse mere om sagen på Datatilsynets hjemmeside her

Følg Jurainfo.dk på Facebook eller LinkedIn

 

Læs flere nyheder her