Juridiske nyheder inden for persondata

21/03/2019

Arbejdsgiver skal ikke længere have indblik i medarbejderes helbreds­oplysninger

En lovændring har ført til, at arbejdsgivere ikke længere kan få adgang til sygemeldte medarbejderes helbredsoplysninger. I denne nyhed kan […]
04/03/2019

Brexit og persondata

Storbritannien udtræder af EU den 30. marts 2019 kl. 00.00. I øjeblikket forsøger premierminister Theresa May og det britiske parlament […]
20/02/2019

Ny ISAE 3000-erklæring til kontrol med databehandlere

Datatilsynet har i samarbejde med FSR – danske revisorer udarbejdet en revisorerklæring, som skal bidrage med at lette den dataansvarliges […]
18/02/2019

Overførsel af personoplysninger til UK hvis no-deal Brexit

GDPR stiller særlige krav, når virksomheder og organisationer sender persondata ud af EU. I tilfælde af et no-deal Brexit bliver […]
11/02/2019

Bøder efter de nye databeskyttelsesregler

Det er efterhånden et stykke tid siden, at den nye databeskyttelsesforordning trådte i kraft. Hidtil har det danske Datatilsyn kun […]
07/02/2019

Vejledning om frivillige foreningers behandling af personoplysninger

I starten af januar offentliggjorde Justitsministeriet en vejledning om frivillige foreningers behandling af personoplysninger
06/02/2019

GDPR tilsyn i 2019: Her er Datatilsynets fokusområder

Datatilsynet har den 31. januar 2019 offentliggjort de temaer, Datatilsynet vil fokusere på ved de planlagte tilsyn i det første […]
30/01/2019

Ny rapport om EU-US Privacy Shield-aftalen

EU-Kommissionen har offentliggjort sin årlige rapport om EU-US Privacy Shield-aftalen. Ifølge rapporten har USA et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, men kritiseres for […]
28/01/2019

Det franske datatilsyn giver GDPR-bøde på 50 millioner Euro

Det franske datatilsyn CNIL har givet den amerikanske virksomhed Google LLC. en bøde på 50 millioner Euro. Dette er CNIL’s […]
08/01/2019

Data­tilsynet: De første politi­anmeldelser er på trapperne

Datatilsynet havde oprindeligt varslet, at de første politianmeldelser for at overtræde databeskyttelsesforordningen ville komme inden december 2018. Datatilsynet udtaler nu, […]