Juridiske nyheder inden for persondata

16/07/2019

Klager resulterer ikke altid i medhold

Det er ikke alle klager til Datatilsynet, der resulterer i, at klager (den registrerede) får ret. Senest har Datatilsynet vurderet, […]
16/07/2019

Er du klar til besøg af Datatilsynet?

Det danske datatilsyn har offentliggjort deres tilsynsplan for det andet halvår af 2019. Kommer Datatilsynet på besøg hos jer?
09/07/2019

Mulig rekordbøde fra ICO

Den engelske databeskyttelsesmyndighed ICO, der svarer til det danske Datatilsyn, har til hensigt at give flyselskabet British Airways en bøde […]
02/07/2019

EU-Domstolen skal afgøre lovligheden af centrale grundlag for tredjelandsoverførsler

Når der overføres persondata til lande, der ligger uden for EU – såkaldte tredjelande i persondataretlig forstand – skal der […]
02/07/2019

Nye retningslinjer fra det Europæiske Databeskyttelsesråd

Den 4. juni 2019 blev Det Europæiske Databeskyttelsesråds (EDPB) ellevte plenarmøde afholdt i Bruxelles. På mødet deltog repræsentanter fra EU- […]
02/07/2019

Afsløring af immaterielle krænkelser ved hjælp af app i strid med GDPR

Det spanske datatilsyn har udstedt en bøde på 250.000 euro til den spanske fodboldliga, La Liga, for uberettiget at anvende […]
24/06/2019

Må virksomheder overvåge, om medarbejderne overholder persondatareglerne?

Virksomheder der behandler persondata skal have tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på plads for at overholde persondatareglerne. Nogle virksomheder og kommuner har taget […]
17/06/2019

Data­beskyttelse ved offentlig­gørelse af oplysninger om ledelsens vederlag

Komitéen for god Fondsledelse og Komitéen for god Selskabsledelse har udarbejdet anbefalinger for god ledelse i henholdsvis fonde og selskaber. […]
14/06/2019

Datatilsynet indstiller IDdesign A/S til millionbøde

Datatilsynet har i en ny afgørelse politianmeldt IDdesign A/S og indstillet selskabet til en bøde på 1,5 mio. kr. Datatilsynet […]
04/06/2019

Digital Post og den nye krigsregel

Digitaliseringsstyrelsen har i samarbejde med Justitsministeriet og PET vurderet, at Digital Post-systemet er omfattet af ”den nye krigsregel”.