18/04/2018

Q&A: 10 ofte stillede spørgsmål om databeskyttelsesforordningen (GDPR)

Den nye EU-databeskyttelsesforordning træder snart i kraft. For mange virksomheder kan det virke svært og uoverskueligt at tage stilling til […]
16/04/2018

Bliv klar til den nye persondataforordning – Del 4: Whistleblower-ordninger

Persondataforordningen, der træder 25. maj 2018, vil få stor betydning for virksomheder, der har eller overvejer at etablere en whistleblower-ordning, […]
02/04/2018

Mobil-apps er ikke altid GDPR-compliant

En ny undersøgelse viser, at flere apps indsamler persondata i strid med Databeskyttelsesforordningen (“GDPR”), der fra den 25. maj 2018 […]
20/03/2018

Data­beskyttelses­lov forsinkes af spørgsmål om det offentliges brug af person­oplysninger

Justitsministeriet fremlagde i efteråret 2017 lovforslag om supplerende regler til databeskyttelsesforordningen. De supplerende regler er endnu ikke vedtaget, hvilket blandt […]
09/03/2018

Ny vejledning fra Datatilsynet om sikkerhedsbrud

Den nye vejledning fra Datatilsynet giver private virksomheder og offentlige myndigheder nogle retningslinjer til at vurdere, om de i tilfælde […]
07/03/2018

Nye persondata­regler for kommunal­bestyrelses- og regions­rådsmedlemmer

Fra 1. januar 2018 gælder persondataloven ikke længere for kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af personoplysninger som led i deres hverv, […]
01/03/2018

Ny skabelon til databehandleraftale fra Datatilsynet

Datatilsynet har udarbejdet en standard-databehandleraftale, som har til formål at hjælpe dataansvarlige og databehandlere med at efterleve kravene til databehandleraftaler […]
27/02/2018

10 grunde til at elske data­beskyt­telses­for­ord­ningen

Der er sagt og skrevet meget om den kommende databeskyttelsesforordning – og det er med rette, da forordningen i den […]