13/03/2020

Højesteret: Godtgørelse for uretmæssig overvågning af medarbejder, der ansås for at være i strid med både ledelsesretten og GDPR

Højesteret har i en ny dom statueret, at en medarbejder havde krav på godtgørelse for tort på 20.000 kr., idet […]
12/03/2020

Ny opgørelse over antallet af sikkerhedsbrud fra Datatilsynet

Datatilsynet har offentliggjort en opgørelse over antallet af sikkerhedsbrud i 4. kvartal 2019. 70 % af de 2.328 anmeldelser om […]
20/02/2020

Nu bliver det sværere at markedsføre sig via cookies

Med en ny principiel afgørelse og vejledning fastslår Datatilsynet, at indsamling af data via cookies ofte vil udgøre personoplysninger. Hvis […]
18/02/2020

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) i praksis

Få den mest relevante, opdaterede og praktisk anvendelige viden til at overholde de persondataretlige krav.
10/02/2020

GDPR-bøde på knap 2,5 mio. kr. for skødesløs fysisk opbevaring.

Den første britiske GDPR-bøde er på knap 2,5 mio. kr. og går til et medicinudbringningsfirma, som opbevarede fysisk patientdata på […]
10/02/2020

Nye dataetiske principper for forsikrings- og pensionsbranchen

Brancheforeningen ‘Forsikring & Pension’ har udviklet en række dataetiske principper i erkendelse af, at dataansvarlighed er et vigtigt konkurrenceparameter i […]
03/02/2020

Praktisk håndtering af persondata i kontrakter

Kurset giver dig en gennemgang af den praktiske håndtering af persondata i kontrakter, når du er med til at indgå it-kontrakter med fx leverandører og databehandlere. 
03/02/2020

Brexit: Behandling af personoplysninger er ”business as usual” i 2020

Storbritannien træder som bekendt ud af EU den 31. januar 2020. Det indebærer en række opmærksomhedspunkter i relation til behandling […]