Første bøde er tildelt i sags­kompleks om nedrivnings­kartel

En person i virksomheden Midtsjællands Nedrivning er ved Retten i Holbæk blevet idømt en bøde på 100.000 kr. for at have deltaget i en kartelovertrædelse om en tilbudskoordinering i nedrivningsbranchen. Dommen er den første i en række sager om et nedrivningskartel, hvor flere selskaber og dets ledende medarbejdere er tiltalte for at have overtrådt konkurrencereglerne.

I 2013 modtog den pågældende person, på vegne af Midtsjællands Nedrivning, en konkurrerende virksomheds tilbud på en nedrivningsopgave vedrørende et alment boligbyggeri på Amager. Herefter afgav Midtsjællands Nedrivning tilbud på selv samme nedrivningsopgave.

Ifølge retten var det bevist, at udvekslingen af tilbuddet måtte anses for at udgøre ulovlig tilbudskoordinering, og at der var tale om en kartelovertrædelse, som havde til formål at begrænse konkurrencen. Da der imidlertid var tale om et enkeltstående tilfælde, hvor den tiltalte person ikke kunne anses for at have opnået en økonomisk gevinst, fandt retten, efter en samlet vurdering, at der ikke var tale om en kartelaftale af grov beskaffenhed. Den pågældende person blev derfor ikke idømt fængselsstraf.

Seks virksomheder er i alt tiltalt for at have koordineret tilbud i forbindelse med flere nedrivningsopgaver i perioden fra maj 2011 til oktober 2013. I løbet af de kommende måneder forventes der at falde dom i de øvrige sager.

Læs Retten i Holbæks dom.

  

Læs flere nyheder her

 


Artiklen er forfattet af:


Slide thumbnail

kurser & arrangementer

Juridiske